בחילות קשות מזה שנה וחצי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/06/2017 | 21:30 | מאת: אדית

בעלי בן 77 עשה את כל הבדיקות האפשריות ולא מצאו פיתרון, לוקח סוטלול טריטסט פלווקס גלוקומין אמלו,מירו,הכל בבת אחת בבוקר, בערב סוטלול טריטסט קרסטור אמלו גלוקומין ,,מירו, מירו לא בבוקר רק בערב ,האם יש משהו בכדורים האלה שעושים בחילות קשות מאד כל היום? לוקח לוריוון בבוקר ובצהרים להרגעה, הבחילות כבר שנה וחצי והתחילו בערך לאחר ניתוח קטארקט בספטמבר,אין לו מצב רוח כי הבחילות הורסות אותו. האם אסור לקחת את כל התרופות יחד? ומה יכולה להיות הבעיה

04/06/2017 | 07:44 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, איזה בדיקות הוא עבר? גסטרו? א.א.ג? נוירולוג? מבין התרופות שציינת , האם יש טיפול תרופתי שהוחל לאחרונה (תרופה חדשה)? האם ניסה תרופות מסוימות נגד הבחילות ? אשמח לקבלת תשובות על מנת לתת לך תשובה מדויקת יותר. באופן כללי, אין מניעה (איסור מוחלט) לקחת את כל התרופות יחד, אומנם קיימות התנגשויות בין התרופות הדורשות מעקב ECG , ל"ד, דופק, ועוד קיימות תרופות אשר עלולות לגרום לבחילות במטופלים מסויימים ואכן ברשימת התרופות של בעלך יש תרופות כאלה דוגמאת סוטלול, גלוקומין (יותר בהתחלת הטיפול) ... יש לציין שיש קודם לשלול סיבה אחרת (תמיד קיימת אבחנה מבדלת והתרופות הן בסוף הרשימה ) אין להפסיק תרופה על דעת עצמכם. יש תמיד להתייעץ עם הרופא המטפל .

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי