תופעות לוואי מדופלקס amiodipine

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/07/2015 | 21:30 | מאת: טובה

בעלי מטופל ביתר לד בתרופת דופלקס בתקופה מקבילה מאז החל תרופה זו מתלונן על גירוי בגרון יובש ועד הרגשת מעין חנק...מצב זה החמיר עד הפרעות שינה כמו כן כאבים בבהונות הרגלים...התכווצות שרירים גלי חם. רציתי לדעת האם יש קשר לתרופה תודה מראש על עזרתכם

טובה שלום, התרופה אותה בעלך נוטל מכילה שני חומרים פעילים( AmlodipineValsartan + ). בהתבסס על העלון לצרכן, חלק התופעות אותן את מתארת אכן עשויות להיגרם כתוצאה משימוש בתרופה : * כאב גרון, אי נוחות בבליעה והרגשת חום בפנים ו/או בצוואר- מופיעים לעיתים קרובות בשכיחות של 1 ל-10 חולים, * יובש בפה, כאב במפרקים, - מופיעים לעיתים רחוקות בשכיחות של 1 ל- 100 חולים * התכווצות שרירים- מופיעים לעיתים נדירות תופעות לוואי חמורות נוספות של התרופה- התנפחות של הפנים והגרון, תחושת נימול או עקצוץ באצבעות הידיים וכו'. בשל חומרת התופעות , והפגיעה באורח חיים, היינו ממליצים לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול את המשך הטיפול בתרופה, ולברר האם קיימת רגישות יתר לתרופה

28/02/2016 | 19:52 | מאת: גניה

האם מותר ללכת לחדר כושר כשנוטלים דופלקס?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי