הקשר בין אבן בכליה לטחול מוגדל

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

02/03/2008 | 21:18 | מאת: דני

שלום רב. אובחנתי כבעל שני אבנים. אחת בכליה ימנית גביע תחתון והשניה בשופכן פרוקסימאלי ימני. האבחון לפי CT,לפי US וגם לפי IVP. האבנים בגודל של כ-9 מ"מ. ביצעתי מספר צילומים אך בהם אין זכר לאבנים. גם במכונה לריסוק אבנים לא רואים כלום ולכן בסופו של דבר לא בוצע ריסוק. האורולוג מבקש שאבצע IVP נוסף. ב-CT רואים גם טחול מוגדל 17.7 ס"מ ובקע טבורי קטן פחות מ-1 ס"מ. ב-US רואים טחול מוגדל כ-15 ס"מ SPLENOMEGALY. כל בדיקות הדם (ס"ד וש"ד) תקינות. האם יש קשר בין האבנים לטחול המוגדל ? כיצד ניתן לטפל באבנים אם המכונת ריסוק לא רואה אותם ? האם ביצוע IVP נוסף הוא הפיתרון ? האם כדאי לבצע IVP נוסף בהתחשב בכמות הקרינה שספגתי מביצוע מספר צילומים+CT+IVP ?

אין קשר לטחול המוגדל אבנים במצב הזה דורשים כבר ריסוק

21/06/2008 | 12:50 | מאת: בן

שלום רב אני בן 38 לאחר כחודש של חןלשה ועיפות ומידי פעם חום עברתי בדיקות דם ונמצא ערך crp גבוה 16 הרופא הפנה אותי לבדיקת ct צואר בטן אגן כדי לשלול סרטן בלימפה בצילום הכל יצא תקין פרט לכך שהטחול מוגדל כ16 סמ הרופא הפנה אותי לבדיקת מח עצם האם זה נחוץ ומה זה אומר שהטחול מוגדל והומוגני תודה רבה

21/06/2008 | 12:52 | מאת: בן

שלום רב אני בן 38 לאחר כחודש של חןלשה ועיפות ומידי פעם חום עברתי בדיקות דם ונמצא ערך crp גבוה 16 הרופא הפנה אותי לבדיקת ct צואר בטן אגן כדי לשלול סרטן בלימפה בצילום הכל יצא תקין פרט לכך שהטחול מוגדל כ16 סמ הרופא הפנה אותי לבדיקת מח עצם האם זה נחוץ ומה זה אומר שהטחול מוגדל והומוגני תודה רבה

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר