דלקות
דיון מתוך פורום אורולוגיה ופריון הגבר
אני בחורה בת 20 ובעייתי החלה לפני כשנה כשהיו לי במשך חצי שנה, שלוש פעמים דלקת בדרכי השתן. רופאת הנשים שלי המליצה שאלך לאורולוג ונתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה לאחר כל קיום יחסי מין. כאשר פניתי לאורולוג, ללא כל בדיקה, המליץ שאקח אנטיביוטיקה באופן קבוע (מאקרודנטין) לאחר קיום יחסי המין לתקופה של חצי שנה ולאחר מכן אפסיק ואראה אם זה חוזר. אני לוקחת את האנטיביוטיקה (רספרים, כי הייתי אלרגית למאקרודנטין) למעלה מ8- חודשים כי אני מפחדת שוב לקבל את הדלקת ואני עדיין נמצאת בצבא שזהו גוף שלא נעים לקבל בו טיפול רפואי. רופאת הנשים המליצה שאמשיך לקחת את האנטיביוטיקה. שאלתי היא האם להפסיק או להמשיך? לא כדאי לעשות איזה שהיא בדיקה? אולטרה סאונד?
דלקות חוזרות בדרכי השתן בבחורה צעירה הם בעיה מוכרת. אכן מקובל לבצע אולטראסאונד כליות ודרכי שתן אולם כבדיקת בסיס בלבד- לבדוק אם אין בעיה כלשהי - ברוב המקרים אין ממצא. הטיפול המקובל כולל טיפול אנטיביוטי ממושך או טיפול ספציפי קצר לפני קיום יחסי מין - לעיתים קיים קשר בין פרטנר ובין הופעת דלקת. כמו שהארועים מופיעים לעיתים כך הם חולפים וקיימות תקופות ארוכות ללא זיהומים חוזרים. נראה לי שניתן לנסות טיפול קצר בתחילת סימנים או לפני קיום יחסים ולנסות ולרדת מהטיפול המונע הממושך שסופו של דבר יגרום להתפתחות עמידות חיידקית אולם יש לעשות זאת תחת פיקוח אורולוג מטפל ותרביות שתן חוזרות - כל זאת לאחר אולטראסאונד לשלול בעיית רקע.
אני בן 68 סובל מ:infecation chronic prostatis יש לי צריבה בזמן הטלת השתן בתוצאות בדיקת השתן לא זיהומי ד"ר מה הוא הטיפול שאני צריך לקבל אני רוצה לציין שני חולה במחלת כבד hepatitis c ואני לא יוכל לקבל אנטיביוטיקה תודה רבה