זכויות לאחר ניתוח גב צווארי

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

07/08/2007 | 12:31 | מאת: sim450

שלום, אבי עבר ניתוח גב צווראי לפני 6 שבועות האבחנות: sever progressive cervical spondylotic myelopathy cord compression c 4-7 cervical kyphosis posterior laminectomy c4-c7 c4-5 disectomy AND c6 corpectomy &decompression c4-c7 anterior spine fusion תולדות מחלה- התדרדרות תפקודית ב4 גפיים כאב צוואר המקרין לשתי ידיים ורגלחחם עפ הרדמות פאראסטזיות ןספסטיותניכרת. קושי בהליכה והילוך ספסטי וחולשה ספסטית בשתי ידיים עם קושי בפעולות עדינות. בהדמייה נמצא( ct ו mri -) קיפוזיס צווארי וניוון דיסקים ואוסטיאופיטים עם חלץ ניכר על חוט השדרה בגבהים c4-5; c5-6: c6-7 עם מילומלציה ועם לחץ אחורי גם משמעותי גם כן בגבהים אילו השאלות: 1. אבי מקצועו חרט - האם מקצוע זה מוכר כמחלה מקצועית בביטוח לאומי? 2. מה עלינו לעשות כדי שביטוח לאומי יכיר במחלה זו כמחלת מקצוע או לחילופין מה המלצתך להגשת תביעה לנכות כללית או אחר?????מה התהליך? ממה להתחיל?? ראוי לציין כי אינו יכול לעבוד בשלב זה...... סליחה על האורך ותודה מראש

07/08/2007 | 13:09 | מאת: איילת לבנון

שאלה חשובה היא מה גילו של אביך וממתי יש עדויות על פגיעה בעמוד שדרה. עקרונית יתכן וניתן יהיה להגיש תביעה זו כמחלת מקצוע אך ייתכן ומדובר בתחלואה טבעית. על מנת לבחון את המקרה אמליץ לך לתאם פגישת ייעוץ. לעניין נכות כללית- האם זוהי המחלה, פגיעה היחידה ממנה אביך סובל?פרט לכך נחוצה איפורמציה נוספת על מצבו האורתופדי על מנת לתת הערכה.

מנהל פורום זכויות רפואיות