כאבים בבתאומים לאחר פציעה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

01/06/2012 | 21:25 | מאת: יואב

אהלן,לפני כ9 חודשים שברתי את הטיביה ברגל,לאחר הורדת הגבס לא עשיתי פיזיותרפיה כי הרופאים אמרו שילד בגילי(16) שעוסק בספורט לא מחויב לזה אז לא עשיתי פיזיותרפיה. היום לאחר שאני כבר משחק ורץ,אני חש כאבים בשריר התאומים לפעמים חזקים ולפעמים חלשים, הכאבים הם בשני הרגליים כאשר יש יותר כאב ברגל שנשברה פניתי לאורטופדולפיוזתרפיסט וושניהם אמרו לי שזה נובע מרגל חלשה שלא מסוגלת לשאת את המאמץ ולכן יש כאבים בשריר עקב מאמץ מוגבר,הם אמרו שאחרי מנוחה של כחודשיים-חודש זה יעבור. נחתי 3 חודשים באמת שלא עסקתי בפעילות ועשיתי פיזיותרפיה (לאחר שהבנתי שעשיתי טעות שלא עשיתי אותה מלכתחילה) וכיום אני עדיין סובל מכאבים בשריר התאומיים, שמפריעים לי במהלך היום-יום. אני עוד שנה וחצי מתגייס ואני מתכנן על פרופיל 97 אני צריך לחשוש ?

יואב שלום אינך צריך לחשוש אלא ללכת ולטפל בצורה הטובה ביותר. ללא כל ספק המלצות הרופא לא לעשות פיזיותרפיה מיד אחרי הסרת הגבס הינן שגויות. דווקא בגלל גילך הצעיר צריך וכדאי לטפל באופן מקצועי. בכל מקרה כעת כדאי לגשת לפיזיותרפיסט טוב שמתמחה בתחום על מנת שיאבחן את הבעיה וימליץ על טיפול מתאים. ייתכן שאכן יש חולשה או קיצורים, אך זו לא חוכמה גדולה לומר זאת אלא צריך לדעת לטפל נכון. שיהיה בהצלחה סאם http://www.imacs.co.il/

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה