רגלי O + כאבים פטלו פמורליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/05/2012 | 18:26 | מאת: אילן

יש לי קשת גבוהה בקרסול (המטופלת במדרס ביומכאני) + רגלי O + כאבים פטלופמורליים. אילו תרגילים יש לבצע על מנת לחזק את השרירים באיזור הברך כדי להפחית כאבים?

אילן שלום לפי התאור של המנח הביומכני של הגפה התחתונה שלך, האבחנה של כאב פטלפמורלי בברכיים דווקא פחות מתאים ושכיח. אם זאת הכל יכול להיות ולכן על מנת לאמת זאת ולפני שהינך מתחיל לתרגל תרגילים שאינם מותאמים ספציפית לך, כדאי ללכת להבדק ע"י פיזיותרפיסט שיבצע בדיקה קלינית ויתאים תכנית טיפול. בנוסף לכך, אינני מאמין גדול בכך שבמקרה ואכן מדובר בבעיה פטלופמורלית, תרגילים בלבד יעזרו. בנוסף לתרגול לרוב יש צורך בטיפול מנואלי הכולל מתיחות מסוג מסוים וחיזוק מאד ספציפי במנחים מאד מסוימים. בקיצור, לקבלת תשובה ממליץ ללכת להבדק. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה