דלקת בשרירי הבטן

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/01/2012 | 21:11 | מאת: רועי

אני סובל מזה כשנה ו4 חודשים מדלקת בשרירי הבטן,הובחנתי ע"י אולטרא סאונד ומיפוי עצמות.... טופלתי ע"י כדורים והצטוויתי לנוח כל פעם כמה חודשים ואז להתחיל לאט לאט.. וכל פעם הכאב חזר.. קיבלתי שתי זריקות קורטיזון שעזרו מאוד אבל לאחר חודש של פעילות החל הכאב לחזור בהדרגה..האורטופד טוען שלא נחתי מספיק ולכן עכשיו אני במנוחה של 6 חודשים (כעת עבר חודשיים) ונוטל כדורים מסוג ברקסין.. עכשיו לשאלתי..ההבחנה היתה שהדלקת היא בחיבור של הישר בטני עם הפיוביס..כאשר הכאבים הופיעו בעת פעילות גופנית בספרינט,בבעיטה או בשינוי כיוון חד.. במהלך לימודי האנטומיה שמתי לב שהישר בטני לקראת מפגשו עם הפיוביס הולך וניהיה צר בעוד האלכסונים החיצוניים מתחברים לפיוביס בצמוד למפשאות שם בדיוק אני מרגיש את המיחושים בזמן פעילות... האם הכאב שתיארתי בעיטה,ספרינט,שינוי כייון יכול להיגרם מדלקת באלכסונים החיצוניים?? ואם כן,האם זה נכון דווקא כן לחזק את הישר בטני על מנת להוריד מהעומס על האלכסונים? בתודה מראש

רועי שלום, לאור שבוצעה בדיקת אולטראסאונד חשוב להבין מה היו הממצאים כיוון שלפי התלונה שלך מצופה כי תהיה נוכחות של פגיעה מסוימת ובהתחשב שמדובר רק ברקמה רכה המיפוי עצמות אמור להיות תקין. יש לבצע אבחון ממוקד של פיזיותרפיסט ולטפל לפי הממצאים במתיחות, טיפול לרקמה רכה וחיזוק במנחים המתאימים. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה