מה הם רגלי X או O והאם הם משפיעים על הפרופיל הצבאי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/10/2011 | 20:38 | מאת: Dolev

שלום ד"ר ראיתי שיש לי סעיף בפרופיל הצבאי שאומר כך: רגלי "O" או "X" בדרגה קלה ללא פגיעה ביציבות הברך. בדרגת חומרה קלה. השאלה היא מהן רגלי X או O. אף פעם לא שמעתי את המושג הזה ואין לי מושג מה זה אומר. האם אוכל לקבל הסבר? האם זה יפגע בי בעתיד? והאם למיטב ידיעתך זה מוריד פרופיל? כי עדיין לא נקבע לי פרופיל בגלל בעיות משקל שטופלו.

דולב שלום, האבחנה צריכה להיות רגלי 0 או רגלי X ולא שתיהן ביחד כיוון שמדובר במנחים מנוגדים. בנוגע להשפעת הבעיה על עתידך- זה תלוי במידת החומרה של הזווית המדוברת. במידה והטענה שמדובר בדרגה קלה היא אכן נכונה כנראה שזה לא יפגע בך, אך אם הזווית משמעותית זה יכול להשפיע על הפרופיל הצבאי ולגרור בעיות ללא התייחסות טיפולית. מצורף לינק להסבר על רגלי O ורגלי X http://www.doctors.co.il/ar/9854/פציעות+ספורט+בברכיים בברכה, סאם www.imacs.co.il

22/04/2014 | 17:09 | מאת: ניצה עידה

לנכדתי רגלי או היא בת שנה וחצי

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה