כאבים בהליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/09/2011 | 17:30 | מאת: דורון

שלום.אני סובל מפיברומילגיה.מכיוון שממליצים בחום לעשות הליכה קבועה,אז אני עושה הליכה(איטית אומנם)בחצי שנה האחרונה.הליכה של 30 דקות בבוקר+30 דקות בערב-3-4 ימים בשבוע בד"כ(במקום לסוע באוטובוס לעבודה).משתדל הליכה רצופה אבל נח כול חמש דקות בערך. קניתי נעלים נוחות,תיק נוח וקל. הכעיה שהכאבים לא מפסיקים לי,בעיקר ברגלים! בכף רגל,שוקיים ולפעמים עוה גם לירכים.ניסתי-להרים רגלים למעלה,משחות,כדורים,טנס,תרגילי פיזוטרפיה ואני כבר מתיאש. האם להפסיק את ההליכה?הגוף לא היה צריך כבר להתרגל?

דורון שלום, בכל מקרה כדאי להמשיך עם הליכה ופעילות גופנית שאתה מבצע כיוון שזה רק יכול לתרום לך. מומלץ להתייעץ עם ראומטולוג בנוגע לטיפול תרופתי ו\או תוספי תזונה מתאימים למצבך. כאבים בכף הרגל עצמה לא אופיינים לפיברומיאלגיה וייתכן כי מופיעים כבעיה משנית, במידה וכבר ניסית סוגי טיפול שונים לבעיה ולא מצאת פתרון כדאי לפנות למעבדת הליכה. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה