צליעה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/07/2011 | 00:17 | מאת: פרי

לדר סאם שלום אני בת 34 מדריכת כושר במקצועי עברתי אירוע של פריצת דיסק l5-s1 ויש לחץ על שורש העצבים. כבר 5 חודשים שאין לי תחןשה בחלק הלטרלי של כך הרגל והירך ברגל שמאל וגם מאז אני צולעת. ההליכה שלי התחילה להשתפר ניסיתי לחזק את שריר הגסטרוסינימוס והתחלתי לעבוד על פרופיוספציה. אני לא סובלת מכאבים אני רוצה לשפר את תפקוד ההליכה ולהרגיש שוב את הרגל שלי האם התרגול שלי נכון? האם לדעתך תרגילי ההארכה לעמוד שידרה או תרגילים ספציפים שיהיו מכוונים להפחית את הלחץ של הדיסק מהעצבים יכולים לעזור? תודה מראש פרי

פרי שלום, בהעדר בדיקה קלינית של תנועות עמוד השדרה קשה להמליץ על כיוון תנועתי הנכון ביותר עבורך (למשל- כיפוף/יישור/כיפוף צידי). ההנחיה לכיון הנכון ניתנת בהתאם לממצאים בבדיקה. במידה וקיימת צליעה אכן מדובר בחולשת שרירים וחשוב שסוג התרגול יהיה פונקציונאלי, כפי שתיארת שאת מבצעת. כדי לשים דגש ספציפי על קבוצת השרירים החלשים יש להיבדק בפיזיותרפיה. במידה ואין שיפור בתבנית ההליכה יש לפנות למעבדת הליכה. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה