כאבים בפרק כף יד שמאל בעת רכיבה על אופניים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/07/2011 | 20:36 | מאת: אירה

שלום רב, אני רוכבת חדשה יחסית,כ-3 חודשים, רוכבת בממוצע 2-3 בחודש בסביבות שעתיים (עם הפסקות קצרות) לאחרונה התחילו להיות לי כאבים בפרק כף יד שמאל, אני מנחשת שזה בגלל הרכיבה (זה התחיל לפני כחודש). במהלך הרכיבה אני חובשת כפפות והגעתי למצב שהפסיק לזרום לי הדם בידיים כך שלא הרגשתי את האצבעות, לאחר זמן מה התחילו כאבים בכל יד שמאל ולאחר הרכיבה התגברו מאד הכאבים בפרק כף יד שמאלית אני מרגישה שאני נשענת יותר מדאי על הידיים. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע את המצב? תודה מראש, אירה

אירה שלום, לכאב בכף היד בזמן הרכיבה ייתכנו שתי סיבות עיקריות, האחת עומס יתר מקומי על שורש כף היד והשניה תנוחה כללית של הגוף שגורמת לכאב להופיע ביד. סוג הכאב שאת מתארת יכול להיות כאב עצבי ויכול אף לנבוע ממנח או ליקוי בצוואר ולא בהכרח ביד. הפתרון הוא לבצע התאמת אופניים ולשנות את המרחק בין האוכף לכידון והיחס בגובה שבניהם. כדי להמנע מהמשכיות של הבעיה שתדרוש טיפול נוסף כדאי לבצע את ההתאמה בהקדם על מנת להבטיח מנח רכיבה תקין ונוח. בברכה, סאם. www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה