התאמת נעל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/06/2011 | 02:33 | מאת: אלון

שלום סאם, לכף רגלי נטייה/ קריסה פנימה אשר במשך שנים גרמה לי לכאבים כשאני רץ, לאחרונה מצאתי סוף סוף מדרס שהוא ממש נוח ופותר לי את בעיית הכאב. ועכשיו אני רוצה לקנות נעליים חדשות לריצת כביש שיתאימו למדרס, ואני מתלבט בין שתי סוגי נעליים, "מתקנות קריסה" או "נייטרליות", כי למעשה את בעיית הקריסה שלי בכף רגל פתרתי בעזרת המדרס.. אז האם נכון להוסיף עוד מקדם מתקן קריסה בדמות "נעל מתקנת" או שדי בכך שיש לי מדרס ואז כדאי ללכת על הנעל הנייטרלית?, כנעל מתקנת חשבתי ללכת על האסיקס "קיאנו" והנייטרלית על "הנימבוס" וזאת משום שיש בדגמים האלה מידות רוחב (רגלי רחבה). אשמח לשמוע את דעתך בעניין, תודה ויום טוב

אלון שלום, זה תלוי במידת הקריסה של כף הרגל, האבחנה שהייתה לך וקשיחות המדרס. בלי לבדוק אותך הייתי ממליץ שתקבל דרגת תיקון אחת פחות ממה שהייתי נועל ללא מדרס. ההנחה שלי: כף רגל עם קריסה משמעותית, וקבלת מדרס בעל דרגת קשיחות נמוכה. לכן, עדיף שיהיה לך תיקון נוסף על המדרס. חשוב לשים לב, שההתאמה של המדרס והנעליים מתאימה למבנה ותנועת הברכיים בריצה. מאמר בנושא: http://www.bonk.co.il/article.php?id=420 בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה