שרירי הישבן

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/06/2011 | 06:27 | מאת: שבי

יש לי שאלה. איך חיזוק שרירי הישבן כמו למשל הרחקת ירך במכונה בחדר הכושר או על מזרון, ולחיצת ישבן ששוכבים על מזרון ומרימים את הישבן למעלה, יכולים לתרום לבעיות ולכאבי ברכיים? תוכל להסביר לי בעברית פשוטה כי אני לא ממש מבין בכל המושגים של הרפואה. תודה רבה

שרירי האגן מחוברים לעצם הירך. עצם הירך מהווה צד אחד של מפרק הברך. לכן חושב שעצם הירך תבצע תנועה תקינה. שרירי הירך/ אגן שולטים על תנועת הירך וכך שולטים גם על תנועת מפרק הברך. לכן, כטיפול ותיקון הביומכאניקה של כף הרגל חובה להתיחס לשרירי הירך וכף הרגל. מאמר בנושא: http://www.imacs.co.il/prod.asp?catalogid=172 בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה