כאבים בקרסוליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/04/2011 | 10:46 | מאת: אורנית

אני סובלת תקופה ארוכה מכאבים בשתי הקרסוליים, הכאבים אינם ממוקדים אך מקשים מאד בהליכה. בבדיקת M.R.I. נמצא: 1. קרסול שמאל: לזיות סוב כונדרליות טיביו טלרים בגודל 6*8 מ"מ בחלר הטיביאלי וגם באספקט המדיאלי של כיפת הטלוס וגם במפרק טלוס. לא נדגמו שינויים פתלוגיים במפרק הסוב טלרי. צמצום מוחלט של המרווח המפרקי טיביו טלרי עם הרס של הסחוס. שאר הממצאים תקינים. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי הכולל גם את המפרק פיבולו טלרי. 2. קרסול ימין: מס' רב של ציסטות סוב כונדרליות בגודל 6*10 מ"מ במפרק טיביו טלרי בעיקר בחלק הטיביאלי. צמצום של המרווח המפרקי עם הרס של הסחוס המפרקי. אין נוזל יתר במפרק טיביו טלרי ויש מעט נוזל יתר באספקט האחורי של המפרק סוב טלרי. לסיכום: תהליך אוסטאוארטיטי משמעותי טיביו טלרי. מה אומרים הממצאים בשפת עממית ? האם ממצאים אלה אכן מסבירים את הכאבים ? מה ניתן לעשות עם הממצאים ? האם יש טיפול לכך ? כדורים ? זריקות ? ניתוח ? תודה אורנית

אורנית שלום, הממצאים מצביעים על תהליך ניווני די מתקדם של המפרק – שחיקת סחוס - מפרק הקרסול ומפרק הסובטלר – מפרק מתחת לקרסול. זה בהחלט יכול להסביר את הכאבים מהם את סובלת. חשוב לבדוק את התמונה הכללית. גיל, רמת תפקוד, ולאבחן את הסיבה לשינויים אלו (מכיוון שלא מדובר בממצאים שכיחים). האופציות כמובן שמרנית או כירורגי, שתמיד מומלץ להתחיל עם השמרני, בייחוד התאמת נעליים ומדרסים מתאימים. 1. יש להתייעץ עם אורטופד מומחה כף רגל. 2. יש להיבדק במעבדת הליכה לאבחון תנועה המפרקים ובייחוד כף הרגל והקרסול ועל סמך זה להתאים נעליים ומדרסים ובנית פרוטוקול טיפולי – פיזיותרפיה והידרותרפיה. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה