כאבים מתחת לברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/04/2011 | 15:21 | מאת: אמיר כהן

של סאם אני לא רץ כרגע ומתאושש מניתוח גב. אני יכול לעשות בפעילות גופנית מתונה אך לא ריצה. לאחר מספר פעמים שיצאתי לרקוד הרגשתי כאבים מתחת לברך בעצם הבולטת מתחת לפיקה. האם יש תרגילים שכדאי לעשות בכדי למנוע כאב זה? תודה, אמיר

אמיר! שלום, ללא ספק שפעילות כמו ריקוד מומלצת לשיקום גב לאחר ניתוח. מומלץ הרבה חיזוק שרירי הליבה. לעצם הבולטת מתחת לפיקה נאחז גיד הפיקה. אז או שהעמסת על הגיד או שזה כתוצאה מחולשה של הרגל (במידה וזו הרגל שהעצב נפגע בה בגלל בעיית הגב). מומלץ בדיקה לאבחן וודאי. ואז פיזיותרפיה. עצמאית ניתן לנסות עיסוי עמוק לגיד (קצת מכאיב), קרח ותרגול על הפיתה. בהצלחה! סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה