בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/03/2011 | 00:21 | מאת: איהאב

סאם שלום יש לי ילדה בת 11 חודשים התחילה ללכת בגיל 9 חודשים ,היא הולכת עם רגלי 0 קשת VARUS האם זה טבעי לגילה ?ואם לא לאיפה לפנות?

איהאב שלום, זה לא טבעי, אך סטייה מהנורמה קיימת. תלוי באיזה מידה. מדובר בשינוי זווית העצם - שינוי גרמי. בגיל הזה נדיר שמצבעים תיקון – שהוא טיפול ניתוחי. זווית העצם משתנה לאורך שנים וההתפתחות- לפחות עד גיל 13. בכל מקרה, חובה מעקב אצל אורטופד ילדים. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה