פתרון לפלטפוס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/02/2011 | 23:28 | מאת: נדב

שלום :) אני בן 24 ועוסק הרבה בספורט, בעיקר רכיבה על אופניים, ריצה וכוח בחדר כושר. יש לי פלטפוס (גמיש) ולכן גם היפר-פרונציה, ואני הולך לפעמים עם מדרסים בנעליים. לאחרונה שמעתי מהמון מתאמנים שאפשר לעשות תרגילים שיחזקו את הקרסול וימנעו את הפרונציה. זה נכון? איזה תרגילים קיימים? תודה, נדב

12/02/2011 | 16:21 | מאת: נדב

?? בבקשה?..

נדב שלום, בהחלט חשוב ואפשר לחזק את מערכת השרירים כדי למנוע את ההיפרפרונציה. המטרה היא חיזוק השרירים החלשים שלא מתפקדים באופן תקין ואופטימלי ולא להסתמך על תמיכה פסיבית בלבד כמו מדרס. העיקרון של התרגילים הינו אימון פונקציונאלי במנחים מתוקנים של הגפה התחתונה. אבל כמובן תצטרך להמשיך עם המדרס. ממליץ לפנות לפיזיותרפיסט לקבלת טיפול והדרכה. בברכה, סאם איימקס www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה