הליכה עקומה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/01/2011 | 11:07 | מאת: ז'יל

אני בן 31,בתקופה האחרונה גיליתי שהרגליים שלי מתעקמות בזמן ההליכה,ז"א,בזמן היישור של הרגל קדימה,במקום תנועה ישרה מהאגן ועד כף הרגל,נוצרת פתיחה של הרגל הצידה(מפרק הברך עקום).כמו כן הגב התחתון שלי קשה מאוד ותפוס לעיתים. קבעתי תור לאורתופד,אבל רציתי לשאול בנתיים אם הבעייה מוכרת...תודה.

ז'יל שלום, בעיות מנח לא תקין של הברכיים הינה בעיה שכיחה. לרוב הינה בעיה מולדת או בעיה המתפתחת לאורך השנים. פחות שכיח הופעה פתאומית בגיל 31. יש לבדוק את מקור "העיוות" האם הוא מפרקי או גם שרירי. כמובן חשוב לטפל בכאב. על סמך אבחון מהקור ניתן להמליץ על פרוטוקול טיפול, והתאמת נעליים ומדרסים. במצבים האלו, ללא ספק מומלצת בדיקת הליכה בתלת מימד. לינק למאמר בנושא: http://www.doctors.co.il/ar/9854/פציעות+ספורט+בברכיים בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה