הליכה על קצות האצבעות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/11/2010 | 23:41 | מאת: אתיא

בני בן שש החל ללכת בשנה האחרונה על קצות האצבעות. כשהוא מתבקש ללכת על כל כף הרגל הוא נענה אך לאחר מספר שניות חוזר שוב להליכה על קצות האצבעות. לדבריו קשה לו ללכת על העקבים כאשר ביקשתי ממנו... מה לדעתך הבעיה? האם יש לזה טיפול? האם יכול להיגרם נזק? תודה אתי

אתיא שלום, ככל הנראה מדובר בהליכה על האצבעות מתוך הרגל Habitual toe walker למרות שעדיין אפשר לשייך את זה לתהליך התפתחותי של תבנית ההליכה. קיימות בעיות אורטופדיות ונוירולוגיות שגם כן עלולות להביא למצב הזה. לכן צריך לתת לזה עוד מספר חודשים, כאשר יתיצב, גם תפעה זו אולי תעלם. בכל מקרה, מומלץ להתיעץ עם אורטופד ילדים ופיזיותרפיסט התפתחותי לאבחון מקור הבעיה במידה ויש, הדרכה וטיפול ומעקב! בברכה, סאם www.imacs.co.il

07/01/2011 | 10:47 | מאת: רות

ילד בן 10 מה הסיכוי שניתן לשפר את ההליכה בעזרת פזיוטרפיה הילד הולך על קצות האצבעות חשד לטונוס גבוהה תודה רות

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה