כאבי דמוי שבר מאמץ - דלקת בצד החיצוני של השוק

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/10/2010 | 16:52 | מאת: אש

בשנה וחצי האחרונות הנני עוסק ברכיבה על אופניים. פניתי לתחום זה לאחר המלצת אורטופד מהשורה הראשונה, לאחר שהתלוננתי כי ריצה והליכה מאומצת גורמות לכאבי ברכיים ושברי הליכה. אולם נראה, כי במחזוריות קבועה של רכיבות , אני נוטה לפתח את התסמונות הדומות גם לאחר רכיבה - בעיקר דלקת חריפה בצד החיצון של השוק. היתכן? הרי זו הפעילות הממולצת לסובלים משברי מאמץ ודלקות בשוקה. אשמח לחוות דעתך..

שלום הסמפטומים שהינך מתאר מתאימים יותר לכאב שנובע משריר או גיד דלקתי. לרוב יהיה קשר ישיר בין מנח כפות הרגליים שלך, צורת ואופן הדיווש וכן מיקום הקליטים במידה והינך רוכב עימם לכאב שאתה מתאר. אין זהו כאב אופייני לשבר מאמץ אלא דווקא למה שנקרא shin splints. בדיקה ואבחון יסודיים של המנח הביומכאני של הגפה התחתונה שלך והתאמת אופניים אופטימאלית יכולים לעזור לך לפתור את הבעיה. כמו כן טיפול שמרני בפיזיותרפיה לשריר/גיד יתרום להפחתת הסמפטומים. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה