שיווי משקל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/09/2010 | 19:01 | מאת: טליה

שלום, אני קצת מבולבלת מיכולת התנועה שלי שנוטה לקוטביות רבה. מצד אחד כשאני מרוכזת וממוקדת ואמורה לבצע משימה מאתגרת של 'נינגות' אני שולטת בצורה מושלמת בכל המהלכים ממש כמו חתול, אם זה הליכה על גבהים, רכיבה על סוסים וכו'. בילדותי הצטיינתי בספורט. אבל הרבה פעמים במהלך היום אני מרגישה קצת 'מתנדנדת' (אני בחורה צעירה) ולא מרגישה את הגוף שלי במשימות פשוטות הן של מוטוריקה גסה או עדינה- כאילו החומר נוזל לי מבין הידיים. האם זה קשור לדעתך למצב חרדתי, דכאון - שהמערכת נורא רדומה ומתעוררת רק כשיש איזה גירוי משמעותי ומרתק? יש לי מבנה גוף דקיק- יכול להיות שהתחושה השברירית קשורה לזה? יש לי גם בעיה בתפיסה המרחבית ואני הרבה פעמים מרגישה אבודה בחלל. תודה.

טליה שלום ראשית אכן יכול להיות שמה שאת מתארת קשור למצבים שונים כמו חרדה. עלייך להתייעץ עם נוירולוג. אני ממליץ לפנות ליחידה להפרעות בתנועה בבי"ח איכילוב. במידה ויש אבחנה צריך לטפל על פי ההמלצות. במידה ואין אבחנה אפשר לנסות לטפל בסימנים ובסמפטומים ע"י אתגור הגוף בשיווי משקל דינאמי וסטטי. הטיפול יתבצע ע"י פיזיותרפיה. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה