נעלי ויברם

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/08/2010 | 23:24 | מאת: אלעד

לאחרונה הגיעו לארץ נעלי ויברם,שהטענה שעומדת מאחורי הנעל שבריצה אין מגע של העקב על הרצפה ואז יש פחות עומס על הברך ומפרק הירך,ניסיתי לפני לקנות את הנעליים,ללכת יחף,(שזה למעשה לדמות את הנעל)ווהתחילו לי כאבי ברכיים. 1.האם שמעת על הנעליים והאם כדאי לרוץ איתם? 2.והאם כדאי לבצע איתם הליכה? כי בריצה אכן אני משנה את דפוס הריצה במקום לנחות על העקב אני נוחת על הקשת ואז הכרית,אך בהליכה זה לא משתנה(כל זאת יחף,עם נעליים הריצה מתחילה על העקב) אשמח לדעת מה אתה חושב על כך..

שלום, בימים הקרובים יתפרסם מאמר מקיף בנושא! היכולת לרוץ עם ויברם (המדמה ריצה יחפה) הינה אינדיווידואלית ותלויה במבנה הגרמי והשרירי של הגפיים התחתונות.  נעלי ויברם לא ישנו משמעותית את סגנון ההליכה. בהליכה תמיד ננחת על העקב. במידה ומתפתח כאב, אז יש לבדוק ולשקול האם זה מתאים לך ללכת איתם. תעקוב אחרי פרסום המאמר בפורום כאן או בדף פייסבוק www.facebook.com/imacs.clinic  בברכה,  סאם www.imacs.co.il

21/10/2010 | 01:08 | מאת: אמיר כהן

הי אלעד אני הולך ורץ עם נעלי ויברם וגם שמעתי הרצאה בנושא. חשוב להדגיש שבשל סגנון הריצה השונה, שרירי התאומים עובדים מאוד קשה ולכן מומלץ לרוץ עם ויברם מאות מטרים בתחילה. ובמשך הזמן בהדרגה הגדיל את המרחק. כשקיבלתי את הנעליים יצאתי לריצה של 6 ק"מ בטיפשותי הרבה, ושלושה ימים התאומים כאבו לי והיה קשה לי ללכת. עוד דבר חשוב, אלה לא נעלי ריצה לכל הזמן. יש לשלבם עם נעלי ריצה רגילות. שיהיה בהצלחה, אמיר

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה