הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/07/2010 | 09:24 | מאת: רינת

האם הליכה כל שעה פעם בשעה אני אלך על הליכון חשמלי במשך 10 דקות בסך הכל 4 שעות כלומר לפצל את ה40 דקות ל 4 פעמים, זה שורף 200 קלוריות כמו בהליכה רצופה? כי אין לי כוח לעשות הליכה רצופה אני צריכה הפסקה לפחות שעה. תודה על התשובה זה כל כך חשוב לי.אני בת 34 בריאה.

13/07/2010 | 08:53 | מאת: מולי אפשטיין

שלום רינת, עדיף לבצע הליכה רציפה ולא לפצל ל-4 קטעים של 10 דקות. אני מניח שאימון עקבי והתקדמות הדרגתית במשך הזמן בו את צועדת יאפשרו לך לעמוד במשימה. לא נראה לי סביר שאישה צעירה בגילך שאינה סובלת מבעיות רפואיות לא תצליח לבצע הליכה רצופה ומתונה לפרק זמן של יותר מ-10 דקות. הליכה רציפה תאפשר שימוש נרחב יותר בשומן כמקור אנרגיה. יש חשיבות לרצף מבחינת האפקט הפיזיולוגי והשיפור בכשירות המערכות. בנוסף, לאחר אימון ארוך יותר יקח זמן לגוף לחזור לרמת המנוחה. בפרק הזמן שזה קורה את עדיין תמשיכי לשרוף קלוריות ולכן זה חשוב. המלצתי - הוסיפי בכל שבוע 5 דקות להליכה הרצופה. כך תוכלי להתקדם בהדרגה ולהגיע ליעד. בהצלחה! מולי אפשטיין, רפואת ספורט וינגייט 09-8639400

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה