הליכה מוזרה בזיקנה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/06/2010 | 22:37 | מאת: סיגלית

00000000000000050שלום רב! אבי בן72. בשנתיים האחרונות ישנה תופעה מוזרה שהולכת ומתעצמת של הליכה בצעדים קטנים, כמו הליכה כפיונית עם בירכיים מכופפות וגב שמוט, הוא אינו מודע לצורת ההליכה הזאת הוא מתכחש כשמעירים לו. עד לפני שנתיים היה הולך זקוף ובצעדים רגילים.אני צריכה לציין ולאמר שהואפעיל במכון כושר עם מדריך פרטי, והולך על ההליכון במכון . 1.ברצוני לדעת מה גורם לתופעת ההליכה הזאת? 2. האם ניתן לטפל בזה? 3.האם המכון כושר חיוני במצב כזה? תודה מראש סיגלית

סיגלית שלום, רוב הסיכוי שהסיבה לכך הינה חולשה שרירית ושינויים שחיקתיים של מפרקי הגוף כמו בעמוד השדרה. ללא ספק פעילות ספורטיבית תורמת מאוד ויש להמשיך בכך. חשוב תרגול ספיציפי לבעיה שיש לו. מומלץ מאוד טיפול פיזיותרפיה, ובניית תוכנית אימון לחדר כושר על ידי פיזיותרפיסט כדי לתת מענה לתלונות שיש לו. במידה וקיימת הפרעה תנועתית בולטת או מחמירה מומלץ להתיעץ עם נוירולוג. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה