הליכון שלא הורס את הברכיים?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/04/2010 | 14:40 | מאת: תום

שלום, אני מעוניין להתחיל לרוץ, ועד כמה שאני יודע ריצה על אספלד(כביש) הורסת את הברכיים לאורך זמן, עד כמה שידוע לי גם הליכון הורס את הברכיים. חוץ מלרוץ בחוף הים, יש אפשרות אחרת שלא מזיקה לברכיים? תודה, תום

28/04/2010 | 15:16 | מאת: דורון

מצטרף לשאלה, אני לאחר שנים של חוסר פעילות התחלתי לבצע תוכנית מתונה של הליכה על הליכון ולאט שילוב של ריצה, הגעתי לשלב של כ 30 דקות ריצה מתוך 50 דקות אימון ואז החלו בעיות בברכיים תחילה בברך שמאל ולאחר מכן בברך ימין, לצערי בגלל התחזקות הכאבים וקשיים בקיפול הרגל הפסקתי את הפעילות הגופנית וההמלצה שקיבלתי היא לא להמשיך לרוץ ולעבור לפעילות של רכיבה או שחייה האם יש דרך אחרת?

ללא ספק ששחייה הינה פעילות ספורטיבית בטוחה יותר לברכיים ללא עומס מפרקי. בזמן הליכה אנו מפעילים פי 1.1 ממשקל הגוף ובזמן ריצה עד פי 3 ממשקל הגוף. הליכון בולם מפחית משמעותית את העומס על המפרק. הליכונים היום מיוצרים עם בלימת זעזועים טובה. ריצה על חול גם כן מאפשרת בלימת זעזועים. ללא ספק. ריצה אספלט תגביר את מידת העומסים על הברך. למרות כל הנאמר, ריצה הינה פעילות ספורטיבית מומלצת במיוחד במינונים נמוכים. 3-4 פעמים בשבוע כ- 45 דקות. האופטימאלי הינו שילוב בין ריצה, שחייה ורכיבת אופניים. במידה והמטרה הינה ריצה חשוב להכין את הגוף בהתאם: חיזוקים, גמישות, טכניקת ריצה נכונה, התאמת נעליים ומדרסים. כך נמנעים מפציעות ריצה. מומלץ לפנות למרפאת ספורט לקבלת הדרכה ויעוץ. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה