כאבים בשוקיים בזמן הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/04/2010 | 10:25 | מאת: אריק

שלום, לאחרונה בעת צעידה (לא מאומצת) בפארק אני מתחיל לחוש כאבים חזקים בשרירים העוברים לאורך השוקיים עד כדי חוסר אפשרות להמשיך בצעידה. לאחר מספר דקות מנוחה הכאב חולף. אני בן 48, לא מעשן . עודף משקל (174 ס"מ, 91 ק"ג), כולסטרול וטריגליצרידים ברמות גבוהות (מטופל בסטטינים 20 מ"ג), אבא שעבר שבץ מוחי . האם יש חשש לטרשת ? תודה מראש

אריק שלום, התיאור של התלונה שלך מוכר היטב. צליעה לסירוגין. המקור האפשרי לתלונה שלך: הפרעה בזרימת דם בגפיים התחתונות (דורש בדיקת דופלר) או לחץ עצבי ממקור עמוד שדרה תחתון (spinal stenosis). מומלץ לפנות לאורטופד ומומחה כלי דם לאבחון. הטיפול בהתאם לאבחנה, מתחיל שמרני: תרופתי ופיזיותרפיה ובהתאם לתוצאות ניתן לשקול התערבות כירורגית. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה