כאבי גב וברכיים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/03/2010 | 01:01 | מאת: בן 17

שלופ, אני בן 16 ו11 חודשים אני סובל בערך מגיל 13 מכאבי ברכיים הולכים ובאים, אני יכול חודשיים עם מאמץ גופני לא להרגיש כלום וחודשים בהליכה להרגיש אבל לא כאבים נוראים שגורמים לי להפסיק לנוע.. בזמן האחרון התווסף מקרה מוזר בגבי בעת הנשימה מאזור הגב העליון יש לי רעש של "קנאק" או "קליק" לא כל נשימה כל כמה נשימות עמוקות חזקות יוצא הרעש ואיני יודע ממה זה אין זה מפריע לי לא כואב לא כלום רק מעוניין לדעת ממה זה נגרם... ואם יש קשר לכך שמאז גיל 13 גדלתי בצורה דרסטית מאוד (30-35 ס"מ) ? כי אמרו לי שיש קשר בין הומונים לכאבי ברכיים ! אשמח לקבל תשובה בהקדם, תודה.

שלום, כאב הברכיים בהחלט יכול להיות כאב גדילה. אך בדרך כלל הכאב מופיע לאחר מאמץ. בכל מקרה יש לפנות לאורטופד ילדים לאבחון. לגבי הקנאק בגב העליון בזמן נשימה. קיים חיבור בין הצלעות-בית החזה שמתרחב בזמן הכנסת אויר לבין החוליות הגביות של עמוד השדרה. מקור הקנאק בזמן נשימה עמוקה הינו ממפרק זה. תופעה זו אינה נורמלית אך לפעמים קיימת בגלל נוגשות מפרקית בלבד שהטיפול בה הינו תרגול ותנועתיות לעמוד שדרה. בכל זאת, יש לפנות לאורטופד ילדים לאבחון!!! בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה