בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/03/2010 | 21:43 | מאת: טל

מתנצלת על האורך, אבל אני ממש בדילמה. אני בת 35, אמא לשניים, בעלת עודף משקל. בשנה האחרונה מאז לידת בתי בכל לילה כשאני ניגשת אליה אני דופקת את הברך בחוזקה בפינת המיטה. בלי או עם קשר, לפני כחודשיים ישבתי בכסא. כשקמתי התחיל לי לפתע כאב חזק בברך שהלך והתגבר עד שכעבור שעתיים בקושי יכולתי ללכת. כעבור כחמש שעות קמתי מהמיטה, והיה לי קנאק מאוד מאוד חזק בברך - שהביא להטבה מסויימת, כלומר אחריו יכולתי כבר ללכת אבל בצליעה בלבד. מאז, אני צולעת, לא יכולה ללכת יותר ממאה מטר, לא יכולה לרדת ולעלות מדרגות (כואב ומתנפח) וכאמא מאוד קשה לי לתפקד. ניגשתי לשני מומחי ברכיים ששלחו אותי לאם אר אי בשל חשד לקרע במיניסקוס. בעקבות תוצאות הבדיקה רופא אחד טוען שאכן יש קרע במינסקוס ומאוד לוחץ עלי לעשות ארתוסקופיה. רופא שני אומר שהקרע ממש קטנצ'יק והבעיה בברך היא שונה - ופיזיותרפיה טובה מספיקה. אינני יודעת מה לעשות. להלן תוצאות האם אר אי- מאוד אשמח לדעת מהי חוות דעתך. ציינתי רק את הנקודות הבעייתיות על פי הבנתי הדלה. תודה רבה רבה 1. מבנים גרמיים שמורים למעט סימני המטופויזיס ניכר בלשד העצם בדיאפיזה ובמטפיזה הדיסטליות של הפמור. אי סדירות קורטיקלית בשטח הפנים הארטיקולרי-אחורי של הקונדיל הפמולרי המדיאלי. הסחוסים שמורים. 2. סמיני ניוון מינימלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי. 3. במפרק הפטלו-פמורלי מודגמים סימני CMP עם אי סדירות של הסחוס הפיקתי במידה קלה בפצט המדיאלי. כמו כן מודגמת אי סדירות קורטיקלית קלה באיזור זה. השינוי הניווני בסחוס מתבטא כאיזור מעט היפראינטנסי בסדרת PD-SPAIR 4. בגומה הפופליטאלית מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית. 5. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי המדיאלי. 6. ריבוי שומן תת עורי עמוק. 7. בצקת תת עורית באספקט הקדמי של הברך בגובה הפיקה ובעיקר מתחתיה, קדמית לגיד הפיקתי. 8. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה פריפרית של הסינוביה. תודה!

טל שלום, תמיד ניתן לקבל חוות דעת שלישית!!! בכל זאת המלצתי: מתי שאפשר וקיימת התלבטות לגבי טיפול כירורגי או שמרני, מומלץ תמיד להתחיל בטיפול שמרני. אז כדי להתחיל בפיזיותרפיה מידית. הטיפול יכלול: השגת טווחים מלאים בברך ללא כאב – על פי ההדמיה יש לבדוק ולטפל במפרק הברך והפיקה- בהתאם לבדיקה הקלינית. בהמשך, חיזוק ושליטה שרירית. זה מאוד תלוי בממצאי הבדיקה הקלינית אבל יש לתת הזדמנות להצלחת טיפולי הפיזיותרפיה לפחות 6-10 טיפולים. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה