דילמה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/01/2010 | 15:35 | מאת: אלעד

קראתי את המאמר של מולי..מצ"ב,ואני בדילמה עם מה לרוץ? לפי המאמר כל הנעליים לא מתאימות,אלה רק נעליים דקות, מה שנקרא לרוץ עם ולהרגיש בלי,אז השאלה היא מה לקנות?ומה קורה שרצים בשטח כורכר ולא בכביש? יש נעל שאתה מכיר שהיא מומלצת..הייתי רוצה את חוות דעתך על כך,כי אני בדילמה לגמרי..תודה מראש http://www.wingate.org.il/Index.asp?ArticleID=5221&CategoryID=131

אלעד שלום, אני מבין את הדילמה שלך. ההסבר הביומכאני די ארוך. אני מקווה שבקרוב שנעלה מאמר שמסביר את הנושא לעומק. ניתן הסבר לתוצאות המחקר הלא מפתיעות. התשובה היא טכניקת הריצה ולא מבנה הנעל או ריצה יחף..... הריצה יחף גורמת להפחתה ממשמעותית של העמוס על מפרק הברך והירך ומעלה באופן משמעתי את העמוס על המפרקי כף נרגל והקרסול, ודורשת עבודה שרירית מאומצת יותר של שרירי השוק. ריצה בטכניקה כזו עלולה להיות מאוד מסוכנת למבנים מסוימים של כפות רגליים ובמיוחד אם קיימת חולשה של ייצוב שרירי. נעלה את המאמר המלא בקרוב. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה