בדיקת EMG

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/01/2010 | 10:32 | מאת: מיכל

אני בת 34 ולפני יומיים עברתי בדיקת EMG בשתי הידיים בעקבות רעד וקפיצות שרירים באצבעות הידיים. הבדיקת ערכה 2-3 דקות (5 או 7 מכות חשמל קטנות בכל יד, ו-3 מחטים ביד שמאל ו-2 בימין). לפי מה שנאמר לי ע"י מבצע הבדיקה - הבדיקה היתה תקינה. אך האם זו הבדיקה? קראתי שהבדיקה עורכת לפחות חצי שעה ולא 3 דקות כפי שהיא התבצעה אצלי...אודה על תשובתך המהירה...

מיכל שלום, אורך הבדיקה משתנה בהתאם למטרת הבדיקה ותלוי בעיקר – 1. איזה עצבים בודקים 2. קבלת תגובה של העצבים (תקינה או לא). כנראה במקרה שלך מדובר בבדיקה תקינה ובודק מיומן. יש לחזור לרופא המפנה עם תוצאות הבדיקה (דף שמסכם איזה עצבים נבדקו, זמני תגובה, ועוד...) ולא רק הפענוח. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה