תנועה בצואר וסחרחורת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/12/2009 | 01:24 | מאת: מרים

מזה שנים רבות אני סובלת מדי פעם מסחרחורת - מדובר בתחושה רגעית של אי-יציבות, כאילו הראש עושה תנועה חדה. בשבועות האחרונים זה קורה לי דווקא במצב שכיבה, כשאני מסובבת את הראש לצד ימין. אני יכולה להרגיש סחרחורת חזקה, עובר תוך מס' שניות. עדיין לא פניתי ליעוץ רפואי. למי כדאי לפנות ומה ניתן לעשות ?

מרים שלום, כנראה מדובר בסחרחורת תנוחתית כתוצאה מפגיעה במערכת שיווי המשקל באוזן הפנימית. בתוך איבר שיווי המשקל באוזן הפנימית משתחררים גבישים מיקרוסקופיים. הגבישים נכנסים לאחת מן התעלות החצי קשתיות. הימצאות הגבישים בתעלות משנה את תכונות הנוזל בהן וגורמת לתחושת הסחרחורת בעת שינוי תנוחה.מומלץ לפנות למומחה אף אוזן גרון או פיזיותרפיסט לאבחון. אחוז ההצלחה בטיפולי פיזיותרפיה גבוהים במיוחד. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה