שלפוחיות באצבעות הרגלים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

01/11/2009 | 07:16 | מאת: רינת

אני חולה בסרטן השד ומטופלת בטיפולים כימותרפיים.אני עושה הליכות כל יום ויוצאות לי שלפוחיות באצבעות הרגלים כנראה משילוב ההליכה והטיפולים. קניתי פלסטרים לשלפוחיות של ד"ר שול אך כל פעם יוצאת לי שלפוחית באצבע אחרת . האם יש דרך לטפל בזה ולמנוע את הופעתם. מודה לך מראש

02/11/2009 | 08:41 | מאת: ירון

במידה והשלפוחית נוצרת באותה רגל בכל פעם, בצעי את הבדיקה הבאה:כאשר את יושבת על כסא גבוה וכפות הרגליים באויר, בדקי האם כף הרגל הרגישה לשלפוחיות שטוחה יותר, או הקשת האורכית שלה עמוקה יותר מהרגל מכף הרגל השניה. במידה ויש הבדלים בעומק הקשת המשמעות יכולה להיות חוסר איזון שרירי בגפה התחתונה.

02/11/2009 | 09:31 | מאת: רינת

תודה על תשובתך אך השלפוחיות מופיעות ב- 2 הרגללים באצבעות כל פעם באצבע אחרת אין הבדל בין 2 הרגליים. האם יש משחה מומלצת שיכולה לייבש את השלפוחיות. מודה לך מראש

רינת שלום, בדיקת לחצים בכף הרגל הינה בדיקה שמיועדת למקרים כמו שאת מתארת. הבדיקה כוללת הליכה על משטח חיישני לחץ ועל ידי כך ניתן לזהות את האזורים עם הלחץ הגבוה ביותר ואת הסיבה לכך. קרוב לוודאי שזה כתוצאה משינוי ביומכאני של מנח כף הרגל ושינוי במבנה הרקמות. תוצאות הבדיקה מספקות מרשם מדויק ליצור מדרסים. בדיקת ההמשך תכלול בדיקה הלחצים בתוך הנעל בזמן הליכה עם המדרסים. ממליץ מאוד לפנות למעבדת ההליכה באיכילוב-דנה. הבדיקה בסל הבריאות – טופס 17. לינק: http://www.bio-phyz.imacs.co.il/comptest.asp?cstock=12&ccategory=6&flash=pres.swf בברכה, סאם www.imacs.co.il

04/11/2009 | 18:44 | מאת: ירון

האם תיתכן אפשרות לליקוי ביומכני הסתגלותי ולא גרמי? (נניח דורסל פלקשן מוגבל בגלל טיביאליס אנטריור חלש, או אולי דורסל פלקשן פסיבי לקוי בגלל סולאוס חלש ), ואז המדרס אינו מהווה פיתרון?

21/11/2009 | 23:15 | מאת: dana18_0

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה