יציבות של ילד בן 3

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/10/2009 | 10:51 | מאת: רוני

שלום בני בן שלוש וחצי ילד מאוד פעיל שאוהב מאוד לרוץ לקפוץ לבדוק שיווי משקל בסך הכל נראה כי יש לו שליטה טובה בגוף. אבל הוא מרבה ליפול, חל שיפור בזמן האחרון אבל עדיין יחסית לילדים אחרים בני גילו הוא נוטה ליפול ולהפצע. האם צריך לעשות משהו בשלב זו או לחכות עוד קצת ולראות אם הוא מתיצב?

רוני שלום, במידה והוא נבדק והכל תקין אני ממליץ לפנות לרופא או פיזיותרפיסט התפתחותי בגלל הנפילות החוזרות לבדיקה ואבחון. פיזיותרפיסט התפתחותי יכול לקבוע את רמת ההתפתחות המוטורית שלו והצורך לטיפול לשיפור המוטוריקה העדינה והגסה. טיפול שמטרתו לאתגר את מערכת השליטה השרירית-עצבית, כמו תרגלי שיווי משקל על משטחים ניידים. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה