כאבים בזמן הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/10/2009 | 00:34 | מאת: טל

שלום אני בת 35. אני הולכת מידי יום שישה קילומטרים. כאשר אני הולכת מהר (לאחר קילומטר של הליכה מתונה) , ורק אז – לא בהליכה מתונה , יש לי כאב בקדמת הרגל, בערך שבעה סנטימטרים מעל כף הרגל, בשתי הרגליים. הכאב נעלם מספר שעות לאחר ההליכה. לעיתים הוא מלווה בתחושת דקירות. התופעה לא חדשה!. איני יכולה ללכת מהר יותר בשל כאב זה ולכן: 1 אני מרגישה שאיני ממצא את היכולת המלאה. 2 הכאב מדאיג אותי. אודה אם תוכלו לתת לי רמז מה סיבתו של הכאב. נ.ב – רופאים לא זיהו דבר מאד חריג ( כמו קרע \ שבר).

טל שלום, ככל הנראה מדובר בכאב ממקור שרירי- shin splints. תנועה לא תקינה של כף הרגל דורשת עבודת יתר של שרירים לייצוב. כתוצאה מכך, מתפתח תהליך דלקתי ופגיעה בחיבור של השריר לעצם. לאבחון: ניתן לפנות לבדיקת מעבדת הליכה, אורטופד או פיזיותרפיסט. הטיפול ידרוש: תרגול ואימון שרירי, טיפול ידני בשריר, התאמת מדרסים ונעלים. לינק למאמר: http://www.doctors.co.il/ar/8209/חשיבות+השוויון+באורך+הרגליים בברכה, סאם www.imacs.co.il

06/11/2009 | 10:54 | מאת: טל

תודה רבה טל

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה