נעלי אפוס כטיפול בCVA

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

13/10/2009 | 10:39 | מאת: יהל

שלום לך. אני בן 52 .לפני חמישה חודשים לקיתי באירוע מוחי. אוטם לקונרי בקופסית שמאל פנימית.תוצאה . פגיעה בפלג גוף ימין קרי חולשה ביד ורגל ימין. נמצא בהליך שיקומי. נכון להיום אני הולך ולא מסתייע בשום אביזר .קיימת צליעה . שאלותי הם. 1.האם נעלי אפוס מיועדות גם לנפגעי אירוע מוחי . 2.האם שימוש בענליים אלו אמורים להביא להליכה טובה יותר קרי.אי נעילת ברך לאחור ,והעלמות הצליעה . בתודה יהל.

יהל שלום, נעלי אפוס משנים את מעבר הכוחות בזמן דריכה לכן בכיוונון נכון יש סיכוי טוב למניעת הנעליה של הברך. אך חשוב לשים לב, שמניעת הנעילה על ידי אמצעי חיצוני הינו פסיבי ולכן עלול להביא לחולשת שרירים. אך נעלי אפוס גם מתיחסים לתחום זה. הליכה על בסיס לא יציב מאתגר את השליטה השרירית ומביא לעבודה שרירית שיכולה למנוע את הנעילה. כחלק בלתי נפרד חובה לשלב טיפולי פיזיותרפיה. ממליץ לפנות למרכז אפוס לבדיקת התאמה. גם למניעת נעילה וגם לחיזוק השליטה השרירית. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה