כאב בגב כף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/10/2009 | 00:38 | מאת: יוסי

שלום, עשיתי הליכה מהירה בהליון עם שיפוע במשך 50 דקות. בדקות האחרונות הרגשתי כאבים בגב כף הרגל בזמן ההליכה(כשהכריות של האצבעות דוחפות קדימה). לאחר שבועיים אני עדיין מרגיש אותם הכאבים. מה לדעתך זה יכול להיות? בכל אופן קבעתי תור אצל רופא. אילו צילומים, לדעתך, אצטרך לבצע? הייתי מעוניין כבר לקבוע תור, במקום להמתין חודש נוסף מהמועד שבו אגיע לרופא. תודה.

יוסי שלום, כנראה מדובר בעומס מפרקי באיזור הכאב. תנועה לא תקינה של כף הרגל (לדוגמא: צניחה של הקשת, סיבוב פנימי של העקב), נעליים לא מתאימות בשילוב עם עומס יתר עלול לגרום לפגיעה במפרקים וכאב. הליכה בשיפוע דורשת גמישות טובה יותר של מפרקים וגידים, וכוח שרירים יותר מאשר הליכה במישור. מכיוון שלא מדובר בטראומה, צילום כרגע מיותר. מומלץ לפנות לטיפולי פיזיותרפיה, לאבחון, טיפול, יעוץ לגבי הצורך במדרסים והתאמת נעליים. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה