תופעות ורטיגו

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

01/10/2009 | 09:52 | מאת: גבור

שלום רב, יום לאחר פעילות ספורטיבית (כדור נוצה) בו הראש הונע למלה למטה, הופיעו סחרחורות, בחילה וכאבים בתחתית הראש מאחורה באיזור הצוואר. לפי מה שהבנתי בחיפושים באינטרנט זה נראה כמו ורטיגו. השאלה שלי היא, האם פעילות ספורטיבית (המשך משחק בכדור נוצה) נוספת עלולה להחמיר את המצב או עשויה להטיב ולגרום לתופעה להעלם? בכבוד רב, גבור

גבור שלום, יש מספר סיבות לורטיגו. ורטיגו הינה הופעה של סחרחורת ולא אבחנה. חשוב לאבחן את מקור הוירטגו. מכיוון שהסחרחורת הופיעה תוך כדי תנועה צוואר חדה מלווה בכאב בצוואר, ככל הנראה מדובר במקור צווארי. חובה להיבדק על ידי אורטופד ופיזיורתפיסט מומחה. יש לבדוק את תנועות הצוואר, מצב המבנים האנטומים (מפרקים, דיסקים, רצועות). בנוסף, חשוב לבדוק את מעבר כלי הדם באיזור הצווארי (שתנועות הצוואר לא גורמות לחץ על כלי הדם). הדבר נעשה על ידי בדיקות קליניות. לפי תוצאות הבדיקה, אפשר לאבחן את המקור. כמובן, במידת הצורך יפנו אותך לבדיקות מיוחדות (כמו בדיקת דופלר – תלוי בגיל שלך ותוצאות הבדיקה) או מומחה אף אוזן גרון/ פיזיותרפיסט המומחה בטיפול בבעיות וירטיגו (מקור אוזן פנימית). בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה