עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/06/2007 | 13:12 | מאת: חווה

שלום לך דר' ח'מיס, אני סובלת משתי בעיות שאני חשה אותן רק לאחרונה, אך עדיין לא עברו אבחנה כלשהיא של אורטופד או רופא מומחה אחר, והבעיות הן: 1) לאחרונה, תוך כדי הליכה [על נעלי עקב (של אנטילופ) נוחות בד"כ ועם תמיכה בכל כף הרגל] אני שומעת מין תיקים קטנים בין הגולגולת לעורף (קרוב יותר לגולגולת) המותאמים לקצב ההליכה שלי, ז"א ככל שקצב ההליכה מוגבר, כך גם מוגברים התיקים. חשוב לציין כי אני לא סובלת מכאבים בשל כך, אך רישרוש התיקים מפריע לי, היות וזאת תופעה חדשה שלא סבלתי ממנה אף פעם בעבר. 2) לאחרונה, תוך כדי ישיבה ממושכת ליד המחשב הביתי, אני חשה זרמים בחוליית הצוואר העליונה, דבר שכפי הנראה גרם להרדמות זרת יד שמאל שלי ולאילחוש איזור כף היד הקרוב לזרת השמאלית (אני מטופלת בויטמין טריפל B שמקל במעט על אילחוש הזרת), בדיקת EMG שביצעתי לא מזמן לכף ידי השמאלית - היתה תקינה. מודה לך מראש על תשובתך המושכלת והנמרצת ואודה לך אם תענה לי באם יש קשר בין שתי הבעיות שצייניתי. בברכה, חווה

28/06/2007 | 13:28 | מאת: חווה

שוב שלום לך דר', לפני שנה בדיוק התחלתי לסבול מכאבי גב תחתון Bi-Lateral לראשונה בחיי (אני בת 46) ובדיקת רנטגן (AP+LAT) ע"ש מותני הראתה: לסג שלילי, תחושה שמורה, כח גס שמור, החזרי אכילס ופיקה תקינים, הליכה על קצות אצבעות תקינה ואין הפרעות בסוגרים. ושוב תודה. חווה

חווה שלום, תלונה שלך בהחלט לא תלונה שגרתית. על פניו נראה שיש קשר בין הבעיה של זרמים בצוואר/ הרדמות בכך יד לבין התיקים שאת חשה בהליכה. יש צורך בבדיקה קלינית פיזיקלית מלאה כולל: תנועות צוואר, בדיקה נוירולוגית ובדיקה תוך כדי הליכה על מנת לבדוק הופעת התלונה שלך. ככל הנראה מדובר בבעיה צווארית. יש לפנות לאורטופד לאבחון ושלילת ממצאים פתולוגים אחרים, ולפיזיותרפיסט לטיפול שמרני על פי הממצאים בצוואר. החלמה מהירה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה