כאבים בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/08/2009 | 08:07 | מאת: ציפי

אני בת 60. לפני כשנתיים, בזמן ניתורים בחוג התעמלות, קיבלתי כאב חד בברך. מאז הכאב נעלם וחוזר, ולאחרונה הוא מופיע כל פעם שאני הולכת בעלייה או בירידה, או בעליה וירידה במדרגות. שאלתי היא: מה סיבת הכאב, והאם הליכה טובה למצב או מזיקה? בתודה ציפי

ציפי שלום, כנראה מדובר בפגיעה של מפרק הפיקה Patellofemoral joint . לינק: http://bio-phyz.imacs.co.il/lower.asp?cstock=1&ccategory=2&flash=lower.swf הליכה פחות משפיעה על המפרק הזה לעומת עליות/ ירידות או מדרגות. לכן, במידה והכאב לא מתגבר בזמן הליכה, אפשר להמשיך ללא בעיה. אבל, חשוב לטפל בבעיה. שכן המפרק יוכל לתפקד במצבים של עליות/ ירידות ומדרגות. לצורך כך חשוב טיפולי פיזיותרפיה שכוללים: 1. טיפול ידני למפרק: לשחרור נוקשות מפרקים או הגבלה. 2. מתיחות של רצועות מקוצרות. 3. חיזוק ושיפור השליטה השרירית. 4. חבישות (לתקופה הטיפולית). בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

31/08/2009 | 13:45 | מאת: ציפי

תודה רבה

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה