השענות לאחור

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2007 | 12:30 | מאת: ורדית

לצערי, כאשר אין מדעות למה שצריך לדרוש מהגוף, גם הליכה יכולה להיות דבר מורכב. למשל,מתוך רצון להפוך את הצעידה ליעילה, אנשים מניפים את הזרועות בצורות שונות. יש כאלה שמפתלים את הגוף בצורה מלאכותית, ולא נכונה. לפעמים אנשים נראים כמי שמנענעים תינוק, לפעמים סתם טלטול זרועות מהי הדרך הנכונה לביצוע של מרכיב זה, ומהיכן נובע מקור הפיתול? ורדית

ורדית שלום, מקור הפיתול נובע מהפרדה הנוצרת בזמן ההליכה בין הגפיים העליונות לתחתונות, פיתול הגוו העליון ביחס לאגן. רוב התנועות הסיבוביות נעשות בחוליות הגביות של עמוד השדרה, אם כי גם בחוליות המותניות קיימת תנועה זו. בנוסף, קיימת תנועה סיבובית של כ- 5 מעלות של האגן. הזרועות אמורות לנוע בהתאמה לרגל נגדית עם כיפוף קל של עד 45 מעלות במרפק. מהירות תנועת הידיים וגודלה,בהתאם למהירות ההליכה(קצב ואורך צעד). בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה