שיקום כפות רגליים לאחר שברי דחיסה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/08/2009 | 07:01 | מאת: נחמה אבירן

בתי עברה לפני חודש תאונת דרכים שבה אוטובוס מעך את כף רגלה ובכף רגלה השניה ישנם שברונים+שבר תלישה. מה ניתן לעשות על מנת לשקם פרט לטיפול הכירורגי שעברה?האם יש חשש לצליעה? בתי בת 19 ובריאה. מצפה לתשובה (ולעידוד) אמא של רעות

נחמה שלום, חשוב ביותר טיפולי פיזיותרפיה!!! חשוב להתחיל כמה שיותר מהר בשיקום כף הרגל הלא מנותחת. בהמשך לטפל ברגל המנותחת בהתאם להגבלות המנתח (המנתח יקבע פרוטוקול והגבלות). מטרת הטיפולים: 1. הורדת נפיחות וכאב. 2. השגת טווח תנועה מפרקי ושרירי מלא. 3. נשיאת משקל על כף הרגל כמה שיותר מהר (נשיאת משקל חלקית או מלאה). 4. חיזוקים. 5. שליטה מוטורית – תרגול על משטחים ניידים. 5. שיקום תבנית ההליכה להשגת איכות הליכה. 6. הידרותרפיה – במיוחד בתקופה ההתחלתית. על פי התיאור שלך (שברונים) והגיל שלה (לא ברור איזה ניתוח עברה) אני לא רואה סיבה שתישאר עם צליעה בעתיד. בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה