היפרפרונציה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/08/2009 | 04:15 | מאת: עסלי עבודי

האם לפי דעתך המדרסים מונעים את הכאב בכלל בברך עקב היפרפרונציה?...כי בזמן האחרון יש החמרה בברך שמאלית גם בזמן ריצה והליכה. אשמח אם תחזור אלי

עבודי שלום, במידה ונמצא קשר בין תנועת כף הרגל לתנועת הברך- זאת אומרת, היפרפרונציה גורמת לסיבוב מוגבר ותנועה צידית של הברך, שגורם לעומס מוגבר על מפרק הברך וכאב, אז אין ספק שמדרס ביומכאני הינו כלי טיפולי חשוב מאוד. חשוב שהמדרס יהיה קשיח עם זויות מדויקות על מנת שימנע מעבר הכוחות האבנורמליות למעלה בשרשרת התנועה עד הברך. במידה וכבר קיים כאב משמעותי, כנראה שאי אפשר להסתפק במדרס ויש לבצע תרגול ואימון לחיזק השרירים ושיפור השליטה המוטורית כנגד התנועה האבנורמלית, בנוסף לטיפולי פיזיותרפיה. בהצלחה! סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה