דופק במאמץ .?????

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2009 | 17:31 | מאת: ruth stein ascoli

בת 73 משקל תקין 71 גובה 164 לאחר עליה תלולה דופק 150 במשך שעה הדופק 120 -130 הליכה במישור בשחיה דופק 120 אני שוחה 5 פעמים שאלתי האים כדאי לותר על העליה שבסופה הדופק 150????אין מוגדרת בריאה בתודה מראש

06/08/2009 | 09:03 | מאת: מולי אפשטיין

שלום רב, אני מניח שאת מודדת את הדופק באמצעות שעון דופק ומכאן אני מסיק שהנתונים מדויקים. דופק 150 אמור להיות קרוב מאוד לדופק המרבי החזוי שלך אבל אם את מצליחה להגיע לדופק כזה במהלך ההליכה סימן שהדופק המרבי האמיתי שלך הוא גבוה יותר. האם בסוף העלייה את מתנשפת באופן כבד? האם זהו מאמץ קיצוני עבורך? כמה זמן היית בדופק 150? פעילות אירובית מתונה למטרות בריאות צריכה להתבצע בדופק אירובי של 70%-75% מהדופק המירבי של האדם. זה כמובן מתייחס לאנשים מאומנים ולא למתחילים! אצל מתחילים נדרוש ערכים של 60%-70% מהדופק המרבי. אם הדופק הגבוה מופיע לאחר פרק מאמץ קצר ועצים אין זה נורא כל כך. מה שחשוב זה שכל המאמץ יבוצע בדופק אירובי, ועל פי מה שאת מתארת זה אכן קורה. בשחייה הדופק תמיד יהיה נמוך יותר בהשוואה לפעילות בחוץ. בברכה, מולי אפשטיין פיסיולוג מאמץ, המרכז לרפואת ספורט במכון וינגייט

מולי תודה!

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה