שריר הכסל והחלץ

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2007 | 12:04 | מאת: עודד

שלום! כיצד מחזקים את שריר הכסל והחלץ (כופף פרק הירך)? אני מרגיש בהליכה שקשה לי להרים את הרגל כדי להעבירה קדימה. תודה עבור התשובה עודד

אפשר לחזק את שרירי מכופפי הירך על ידי תירגול אותה התנועה של הרמת הברך מעלה (כיפוף ירך) תוך כדי הוספת משקולת על הקרסול. במידה וקיים קושי בהעברת הרגל קדימה יש לשים לב שלא מדובר בחולשה של שרירי הסובך שהם הדוחפים והמנפים העיקריים של הרגל קדימה. מכופפי הירך עוזרים להמשיך את התנועה. בנוסף, יש לבדוק שלא קיימת הגבלה מפרקית או שרירית לתנועת כיפוף הירך. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה