דופק אפקטיבי לשריפת שומנים בהליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/07/2009 | 00:15 | מאת: יחזקאל

שלום יש לי בן זוג להליכה ואנו הולכים ארבע פעמים בשבוע כשעה. המטרה היא שריפת שומנים כי שנינו סובלים מכולסטרול גבוה. שנינו בני אותו גיל, 46, והפער בינינו הוא 20 קילו - הוא 105 ואני 'הרזה'. אולי בגלל זה ואולי לא, לאורך האימון כשמד הדופק שלי מראה לי 105 הוא מראה לו 130. (אותו מד דופק, יום אצלי יום אצלו). כיון שאני 'צריך' להגיע לטווח של בין 110 ל130 התחלתי לרוץ ולחזור אליו לרוץ ולחזור אליו. אבל זה לא נעים כי אנחנו רוצים ללכת יחד. אז העמסתי על עצמי 6 קילו על הגב - ו... נשארתי באותו דופק. הוספתי עד 10 קילו - ו... נשארתי באותו דופק גם בקצב הליכה מהיר יחסית. עם קצת ריצה כבר עליתי ל120. שאלותי הן: 1. מה ההסבר לכך שלמרות הוספת המשקל של 10 ק' לאורך 5 ק"מ כמעט לא הגברתי את עוצמת הדופק? 2. האם זה אומר שטווח שריפת השומנים שלי צריך להיות גבוה יותר? 3. איזה עצה יש לכם כדי שנוכל ללכת יחד והוא לא יסתכן ואני לא סתם אשרוף זמן במקום שומנים? תודה יחזקאל

28/07/2009 | 09:21 | מאת: מולי אפשטיין

שלום רב, ראשית חשוב להבהיר שלמרות ששניכם בני 46 אין זה מן ההכרח שלשניכם יש אותו דופק מרבי. הנוסחה 220 פחות הגיל היא רק יישות סטטיסטית. לפי הנוסחה לכל בני ה-46 בעולם היה צריך להיות אותו דופק וזה לא כך. אני מניח שזה לא ההבדל היחיד ביניכם. יש הבדל משקל מוכח ויש אולי גם הבדל בכשירות הפיסיולוגית של כל אחד מכם. מה שצריך לברר זה איזה אחוז מן המקסימום מהווה הדופק בהליכה. אולי שניכם הולכים סביב דרגת מאמץ דומה רק שהביטוי המספרי לכך הוא שונה? תוספת משקל בהליכה מתונה ובמישור לא משפיעה דרמטית על ערכי הדופק. ראינו את זה במחקרים על חיילים שנשאו מסעות כבדים. כל עוד הולכים לאט ובמישור אין שום השפעה. על מנת לקבל את טווח האימון האופטימלי צריך לבצע מבדק פיסיולוגי. המבדק הזה נקרא "פרופיל חומצת חלב" והוא מתבצע במרכז לרפואת ספורט בוינגייט 09-8639400. המבדק מספק כלים טובים מאוד להגדרת טווחי האימון הרצויים בהתאם למטרה. יכול להיות שהפער ביכולות הפיסיולוגיות שלכם גדול מה שלא יאפשר אימון אחיד. במקרה כזה מה שעלול להיווצר זה מאמץ גבוה מידי עבור האחד או קל מידי ולא אפקטיבי עבור האחר. תדירות הפעילות שלכם טובה וגם המשך. מה שנשאר לקבוע זה את העצימות. את זה ניתן לעשות בהתייחסות אישית ובייעוץ מסודר. בברכה, מולי פיסיולוג, מכון וינגייט

מולי, תודה! סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה