שמעתי שצריך לצעוד כל יום 10.000 צעדים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/07/2009 | 11:27 | מאת: ברבורית

ואם אני צועדת רק 5.000 אז מה זה לא טוב? פשוט ראיתי שב-5 דקות אני צועדת 500 צעדים, אז ב-50 דקות 5.000, לי מספיק לצוד חמישים דקות מה אתם אומרים ?

ברבורית שלום, 10000 צעדים נמצא במחקרים כמספר המומלץ ליום (כולל הפעילות היומיומית שלך) לשמירה על בריאות טובה ומניעת מחלות כולל פרקינסון, טרשת נפוצה ועוד, ולשמירה על מערכת פיזיולוגית בריאה של לב ריאות, מסת עצם שריר ועוד. אז סך הכל 10000 (כולל הפעיולת הספורטיבית!) במידה והולכים פחות, אז היעילות יותר נמוכה. בכל מקרה מומלץ ללכת כמה שיותר, אפילו אם פחות מ- 10000. אך לשאוף ל- 10000. הליכה נעימה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה