רגלים משתתקות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/07/2009 | 22:00 | מאת: תחיה

אני בת 80. בריאה בדרך כלל. בזמן האחרון משתתקות לי הרגליים- . תוך כדי הליכה פתאם מתאבנות.בצילום התגלה שזזה חוליה בין L 4-5 וגרמה להיצרות . אני נוטלת תרופת איבופן 600 מ'ג כל יומיים שלושה כשיש כאב וזה מרגיע לכמה ימים. השאלה- האם הכדורים הללו מסוכנים לטווח ארוך? לכבד כליות? וכו'? והאם אין מנוס מניתוח ?? ועד כמה מסוכן ניתוח כזה בגילי???

תחיה שלום, אין ספק שלא מומלץ ליטול תרופות מסוג זה לאורך זמן. תרופה זו היא אנטי דלקתית ויש לקחת אותה לתקופה קצרה בתקופה של הכאב האקוטי. יש לנסות לטפל בהיצרות התעלה באופן שמרני. פיזותרפיה שכוללת: תנועה לכיוון של שחרור הלחץ עצבי (הרחבת התעלה) ולשיפור טווח התנועה. בנוסף, טכניקות לתנועתיות מערכת העצבים. במידה והתוצאות לא יהיו מספקות, אפשר לשקול התערבות ניתוחית אך ורק שהכאב מגביל את התפקוד מאוד, קיימים סימנים נוירולוגים והמצב הבריאותי מאפשר זאת (בהמלצת רופא שלך). בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה