יציבה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2007 | 11:56 | מאת: אורן

למה מתכוונים במונח שלב אמצעי בהליכה או שלב היציבה? איזה חלק הוא תופס בהליכה, מבחינת ההתקדמות? בברכה אורן

ככל הנראה הכוונה לשלב נשיאת המשקל (כאשר דורכים על הרגל) לעומת שלה ההנפה (השלב שהרגל באויר), יחס של 60% ל- 40% בהתאמה. אפשר לדמיין תנועה של קפיץ בזמן הליכה, כאשר הוא נדרך בזמן העברת המשקל על הרגל (מיד לאחר הנחיתה) ואז מתקבלת תנועה כיפוף בקרסול, בברך ובירך. בשלב הביניים, יש ליישר את הברך והירך (אם כי יש להימנע מישור יתר של הברכיים- נעילת ברך). בשלב הסופי, יש לדחוף את משטח ההליכה בעזרת הקרסול על מנת להצליח להניף את הגפה קדימה. יש לשמור על הגוו זקוף לאורך כל שלב זה. קישור רלוונטי: http://www.gla.ac.uk/ibls/fab/tutorial/anatomy/hfgait.html בברכה, סאם

10/08/2007 | 13:41 | מאת: אורן

רב תודה עבור התשובה לא הבנתי לאיזה כיפוף אתה מתכוון לאחר שהרגל נוחתת ונדרכת על הריצפה, האם הכוונה לכיפוף של הרגל העוקבת? ברגע שהרגל הקידמית נדרכת, על הריצפה, באופן טיבעי מבוצע כיפוף ודחיפה ברגל העוקבת. ואז אתה ממשיך ואומר, שיש לישר את הברך, בשלה הביניים, האם הכוונה במשפט זה, שיש להעמיק את הדחיפה? ואתה ממשיך ואומר, שבשלב הסופי יש לדחוף את משטח ההליכה, ובכן,האם הדחיפה ברגל העוקבת, לא התרחשה כיחסי גומלין לכף הרגל הקידמית הנוחתת בשלמותה לקרקע? אנא, האם אתה יכול להסביר את כוונת הדברים? לתשובתך מודה אורן

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה