הליכה של תינוק בגיל שנה ו- 8 חודשים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/06/2009 | 15:52 | מאת: שירלי

שלום סאם! יש לי תינוק בן שנה ו- 8חודשים. החל ללכת לפני כחצי שנה. אינו יציב בהליכה ומרבה ליפול. נראה כי גבו נוטה מעט הצידה בעת ההליכה וכף רגלו השמאלית מסובבת כלפי פנים ולעיתים נראה ש"נתקל" ברגלו בעת הליכה מהירה או ריצה- מה שקורה רוב הזמן. סה"כ יש לו ש"מ ממש טוב והוא עומד והולך על דברים לא ישרים כל הזמן, רק הריצה שלו עצמו מפריעה לו. האם ניתן לסדר את זה? פעם המליצו על נעליים הפוכות, היום אני יודעת שלא, יש מדרסים מיוחדים? מחכה ומודה מראש לתשובתך.

שירלי שלום, התתפחות ההליכה וריצה הינו תהליך מתמשך, ויכול להיות תוך זמן קצר שיתנסה עוד בהליכה וריצה, תשתפר איכות התנועה ויציבתו בריצה. חשוב לאתגר אותו במשחקים שדורשים רמה גבוה של שיווי משקל. לגבי הרגל. סיבוב כף הרגל יכול לנבוע מסיבוב פנימי של כף הרגל או עצם השוק או עצם הירך. על פי אבחון, מטפלים. איו טיפול של נעליים הפוכות. גיל 1 8/12 גיל צעיר מדי על מנת לטיפל בסיבוב כזה של כף הרגל, מכיוון שמבנה וסיבוב העצם שמתנה עם הגיל (גיל 13-15). לכן, בלב הזה חושב אבחון ומעקב במיוחד שאת מציינת עוד אסימטריה בגב. מומלץ לפנות לאורטופד ופיזיתרפיסט המומחים בהתפתחות הילד. בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה